gepubliceerd 29 aug 2020

In deze tijden van de COVID-19 pandemie, die sociale afstand, het missen van dierbaren en eenzaamheid betekent, lijden velen van ons begrijpelijkerwijs aan een slechte geestelijke gezondheid. Angst en zorgen om het virus te krijgen, of geliefden die het virus krijgen, financiën en werkzekerheid verergeren de geestelijke gezondheidsproblemen alleen maar.

Maar er zijn dingen die we kunnen doen om ons gevoel onder controle te krijgen en tegelijkertijd te onthouden dat het oké is om je angstig, gestrest of depressief te voelen in zulke onzekere tijden. Het is ook belangrijk om te onthouden dat als je je depressief of suïcidaal voelt, je medische hulp moet zoeken of gebruik moet maken van de diensten van de Samaritans of Mind om je door je episode heen te helpen.

Hier zijn onze tips over het omgaan met uw geestelijke gezondheid tijdens de coronavirus pandemie …

Ben lief voor jezelf – het is oké om je te voelen zoals je je voelt. De wereld is op dit moment een angstige plek, met veel onbekenden. Accepteren dat je negatieve gevoelens mag hebben, op elk moment, is de eerste stap om ermee om te gaan.

Verlos uzelf van negativiteit – dit kan zo simpel zijn als het nieuws uitzetten of besluiten geen krant meer te kopen. Zo stopt u het spervuur van deprimerende cijfers en statistieken. Kijk in plaats daarvan één keer per dag naar het nieuws om de informatie te krijgen die je nodig hebt en dat is het. Het vermijden van sociale media, of het unfollowen van bepaalde mensen die bijdragen aan je negatieve gedachten of angst kan ook helpen. Als een echte vriend contact met je wil hebben via sms, telefoon of videogesprek, maar ze helpen niet om je op te beuren en zijn in plaats daarvan geobsedeerd door het verspreiden van valse informatie, bangmakerij en het voorlezen van de dagelijkse aantallen infecties, wijs dan beleefd af en leg uit dat je bepaalde gesprekken op dit moment vermijdt, voor je eigen geestelijke gezondheid.

Doe een goede daad – anderen helpen in een crisis kan ongelooflijk versterkend zijn voor onze eigen geestelijke gezondheid. Een oudere of kwetsbare buur helpen met boodschappen doen, een vriend opzoeken via een videogesprek of hem een brief schrijven, kan echt de moeite waard zijn. Hetzelfde geldt voor het kopen van een tegoedbon bij een bedrijf in de buurt om later te gebruiken of voor een donatie aan een plaatselijke voedselbank of liefdadigheidsinstelling.

Vraag om hulp – het is vaak niet alleen een kwestie van negatieve gedachten ombuigen of proberen het positieve in een situatie te vinden – het kan moeilijker zijn dan dat. Onthoud dat je gedachten geldig zijn en bel een goede vriend of geliefde om uit te leggen hoe je je voelt, dat kan helpen. Misschien voelen zij zich hetzelfde als jij, of lijden ze, maar op een andere manier. Samen kunt u elkaar op afstand steunen.

Ben dankbaar – denk elke dag, vlak voor u naar bed gaat, aan drie dingen die die dag zijn gebeurd en die positief waren. Dat kan iets kleins zijn, zoals het vinden van een reep chocolade in de kast waarvan je was vergeten dat je die had, iets belangrijks, zoals een onverwacht telefoontje van een vriend, of iets groots, zoals een dierbare die het groene licht heeft gekregen voor een gezondheidsprobleem.

Voel je nooit alleen – zo veel mensen ervaren hun eigen strijd op dit moment, en alle strijd is geldig. Laten we allemaal hopen dat het einde in zicht is, zodat we een bevredigend leven kunnen gaan leiden in een post-Covid-19-wereld. Tot dan, doe wat je moet doen om je mentale gezondheid te ondersteunen.

 


 

Geschreven door Hannah De Gruchy

Gezondheid, welzijn & milieu schrijfster | Menselijke biologie BSc (Hons)

Ik heb een uitgebreide kennis van voeding, gezondheid en welzijnsonderwerpen en produceer consequent volledig onderzochte inhoud van hoge kwaliteit voor blogs, artikelen en features.

Ik heb altijd graag geschreven en nadat ik de eerste tien jaar van mijn carrière in een laboratorium had doorgebracht, begon ik in 2009 aan een carrièreswitch door bij een innovatieve online arts te gaan werken die als eerste op de markt kwam. Ik was verantwoordelijk voor het beheer van alle online en gedrukte content, waaronder artikelen, productbeschrijvingen en marketingmateriaal, en heb nu uitgebreide kennis van wat er nodig is om boeiende, vindingrijke stukken te schrijven.

In 2013 had ik een belangrijke rol in het opzetten van https://www.emmbie.com en heb ik de algehele verantwoordelijkheid voor alle content (inclusief de blog en productbeschrijvingen), social media en gedrukt materiaal. Emmbie is een online gezondheid, dieet, fitness en lifestyle bedrijf dat natuurlijke, biologische, veganistische gezondheids voedingssupplementen verkoopt.

Ik heb ook ervaring in het proeflezen en redigeren van content geschreven door artsen, om ervoor te zorgen dat het goed leest als een niet-arts en ben volledig thuis in het consistent zijn met redactionele richtlijnen.

Ik ben gemotiveerd en goed georganiseerd voor freelance werk, mijn bureau deelt een ruimte met een hardloopmachine, die vaak van pas komt als mijn horloge me vertelt dat ik te lang heb gezeten of wat inspiratie nodig heb, weg van het scherm!

Ik probeer een eenvoudig leven te leiden, ben me altijd bewust van mijn impact op het milieu en heb sinds kort een grote belangstelling voor het boeddhisme. Ik kies voor natuurlijke schoonheids- en huishoudproducten en eet lokale, biologische producten wanneer ik kan. Omdat ik trouw blijf aan zowel mijn manier van leven als mijn wetenschappelijke achtergrond, heb ik een passie voor het schrijven over deze onderwerpen die duidelijk tot uiting komt in mijn werk.

Linkedin Icon