Publicerad 22 augusti 2020

Om du kämpar för att underhålla dina barn under denna period av karantän och social distansering är du inte ensam. Föräldrar och vårdnadshavare runt om i landet letar desperat efter sätt att lindra barnens tristess (och syskonbråk och ständiga hunger) medan skolorna är stängda och lekträffar är ett långt och avlägset minne.

Så här är vår guide för att hålla de yngre familjemedlemmarna underhållna, så att de äldre medlemmarna kan få lite avlastning från stönandet “jag är helt slut” …

Stoppa inte vid regnbågar!

De vackra regnbågsbilderna som firar NHS och som pryder fönster överallt är fantastiska – men du behöver inte stanna där.

Om du har grova kritor kan du uppmuntra barnen att använda dem för att dekorera trädgårdsgången, husväggarna eller små fläckar på trottoaren med uppmuntrande och kärleksfulla budskap och bilder som förbipasserande kan beundra.

 

Få ut det mesta av att vara utomhus

Tack och lov för små barmhärtigheter – coronaviruspandemin drabbade Storbritannien precis när våren började komma och på det stora hela är vädret för närvarande bra. Som det ser ut nu får vi gå ut och motionera en timme om dagen, så se till att ni går ut på en familjepromenad, joggingtur eller cykling varje dag.

När ni är ute, leta efter naturens tecken som finns överallt – ogräs i trottoarsprickor, träd som kastar sina vårblommor, ny tillväxt som dyker upp i närliggande trädgårdar.

Gör det lite roligare genom att ställa upp utmaningar – ni kan gissa hur buskig en buske kommer att bli eller hur länge det dröjer innan gräsmattan i närheten klipps. Du kan också ställa upp utmaningar, till exempel hur snabbt ni alla kan gå till postlådan eller runt den lokala parken.

Håll utkik efter djurstigar också – många hushåll sätter leksaksdjur i fönstren så att barnen kan stryka dem från listan, och hela stadsdelar deltar. Webbplatser för lokala grannskap som Nextdoor och Facebooks community-formulär är en källa till information om var din lokala vandringsled eller ditt lokala äventyr kan finnas. Och om det inte finns någon, varför inte starta en?

 

Håll dig i rörelse

Vi behöver inte bara motionera inomhus – det finns många kända tränare som håller regelbundna träningspass som är idealiska för barn. Joe Wicks är kanske den mest populära med sina dagliga idrottslektioner, men en snabb sökning på YouTube avslöjar många fler.

Att ha en fast rutin, där saker som träning görs vid samma tidpunkt, bidrar till att ge dagen lite struktur och förhoppningsvis minska tråkigheten.

Om du undervisar hemma kan det vara lättare att hålla dig till en viss timme på dagen för detta också, i stället för att vara ad hoc. Om dina barn är i skolåldern är de vana vid denna typ av struktur.

 

Hemundervisning är inte bara siffror och skrivning!

De flesta barn tycker att skolan och inlärning är tråkigt. Gör därför andra saker roliga, till exempel matlagning och bakning. Utan att inse det är bakning ganska vetenskapligt – alla mätningar och uppdelningar av blandningen hjälper små händer och sinnen att lära sig nya färdigheter.

Andra sätt att göra inlärningen rolig är att hitta på historier, skriva om klassiska sagor eller räkna insekter i trädgården. Allt som stimulerar kreativiteten är också bra, så leta efter pussel, byggklossar och rollspel.

Lycka till!

 


 

Skrivet av Hannah De Gruchy

Hälsa, välbefinnande och miljöskribent | Humanbiologi BSc (Hons)

Jag har en omfattande kunskap om kost, hälsa och välbefinnande och producerar konsekvent högkvalitativt, fullt undersökt innehåll för bloggar, inslag och artiklar.

Jag har alltid älskat att skriva, och efter att ha tillbringat de första tio åren av min karriär laboratoriebaserad, påbörjade jag en karriärförändring 2009 genom att gå med i en innovativ och först på marknaden online läkare. Jag var ansvarig för att hantera allt innehåll på nätet och i tryckt form, inklusive artiklar, produktbeskrivningar och marknadsföringsmaterial, och har nu omfattande kunskaper om vad som krävs för att skriva engagerande och fantasifulla artiklar.

År 2013 hade jag en viktig roll i inrättandet av https://www.emmbie.com och har haft det övergripande ansvaret för allt innehåll (inklusive blogg och produktbeskrivningar), sociala medier och tryckt material. Emmbie är ett onlineföretag för hälsa, kost, fitness och livsstil som säljer naturliga, ekologiska, veganska hälsokosttillskott.

Jag har också erfarenhet av att korrekturläsa och redigera innehåll som skrivits av läkare, se till att det läses bra av en icke-läkare och är helt insatt i att vara konsekvent med redaktionella riktlinjer.

Jag är motiverad och välorganiserad för frilansarbete, mitt skrivbord delar utrymme med en löpmaskin, som ofta kommer väl till pass när jag får veta av min klocka att jag har suttit ner för länge eller behöver lite inspiration bort från skärmen!

Jag försöker leva ett enkelt liv, är alltid medveten om min inverkan på miljön och har nyligen börjat intressera mig för buddhism. Jag väljer naturliga skönhets- och hushållsprodukter och äter lokala, ekologiska produkter när jag kan. Eftersom jag är trogen både min livsstil och min vetenskapliga bakgrund har jag en passion för att skriva om dessa ämnen, vilket syns tydligt i mitt arbete.

Linkedin Icon