Publicerad 15 augusti 2020

För närvarande gör vi alla allt vi kan för att hjälpa till att “plana ut kurvan” för coronaviruset genom att självisolera oss om vi har symptom på viruset eller genom att ta socialt avstånd. Detta innebär att de flesta av oss, bortsett från dem som befinner sig i frontlinjen, bara träffar de människor vi bor tillsammans med, en och annan budbilschaufför i slutet av våra uppfarter och de människor som arbetar osjälviskt i våra lokala stormarknader.

Även om vi alla kan gratulera oss själva för att vi har gjort vår del, är det också helt normalt att känna sig isolerad (särskilt om vi bor ensamma) och överväldigad av den enorma känslan av att inte veta när vi kan kramas om våra nära och kära igen. Människor är trots allt en taktil, social ras som trivs med kontakter med andra människor.

Det är enormt viktigt att inte bli djärv eller självgod och ta risker för att umgås, så hur kan vi fortfarande känna oss socialt anslutna samtidigt som vi tar socialt avstånd? Här är några saker du kan prova för att hjälpa dig att känna dig mer i kontakt, även om det inte är fysiskt.

 

Get ‘appy

Aldrig tidigare har vi haft så mycket teknik till hands, och videosamtal är det främsta sättet för oss alla att hålla kontakten med våra nära och kära. Många nya appar på scenen har sin tid, bland annat appen Houseparty som gör det möjligt för vänner och familjemedlemmar från hela världen att delta i ett virtuellt “party”.

Zoom, som tidigare var en viktig del av videosamtalen på jobbet, används nu i hemmen runt om i landet för att koppla ihop människor vid samtal som inte är affärssamtal. Dessutom är förstås WhatsApp-videosamtal och det gamla vanliga Skype också enkla att använda, gratis och pålitliga.

Detta kan innebära några virtuella drinkar med vänner på fredagskvällen, där alla säkert kan ringa in hemifrån, eller ett rörande videosamtal mellan mor- och farföräldrar och barnbarn som saknar de roliga stunder som de normalt skulle dela.

Många av oss har nu låsta födelsedagar, så vad finns det för bättre sätt att fira i dessa oöverträffade tider än en lycklig födelsedagssång via ett videosamtal? Ni kan alla köpa eller baka (om ni är så intresserade) samma födelsedagstårta och njuta av en bit samtidigt för att känna er delaktiga i samma upplevelse.

Ni kan också göra ännu mer och laga samma måltid och äta “tillsammans” vid ett virtuellt bord och minnas bättre tider. Med några ändringar av reglerna kan ni också spela familjens favoritbrädspel samtidigt.

 

Förbättra e-handel på bästa sätt

I dagsläget är det fortfarande många butiker som handlar på nätet, så du kan beställa små men meningsfulla gåvor till nära och kära som får dem att tänka på dig när de får dem. Att ge är lika roligt som att ta emot, och att veta att någon speciell tänker på dig kan få dig att känna dig ansluten, om än på ett annat sätt.

Om du befinner dig inom gångavstånd från en älskad person eller nära vän kan du använda din motion utomhus till att gå förbi deras, ringa dem och säga att de ska titta ut genom fönstret och vinka på avstånd.

Det kan kännas plågsamt att inte kunna komma fysiskt nära nog för en kram, men för tillfället är detta det närmaste vi alla kan komma den riktiga kramen. Håll ut där inne. Vi är verkligen alla inblandade i det här tillsammans.

 


 

Skrivet av Hannah De Gruchy

Hälsa, välbefinnande och miljöskribent | Humanbiologi BSc (Hons)

Jag har en omfattande kunskap om kost, hälsa och välbefinnande och producerar konsekvent högkvalitativt, fullt undersökt innehåll för bloggar, inslag och artiklar.

Jag har alltid älskat att skriva, och efter att ha tillbringat de första tio åren av min karriär laboratoriebaserad, påbörjade jag en karriärförändring 2009 genom att gå med i en innovativ och först på marknaden online läkare. Jag var ansvarig för att hantera allt innehåll på nätet och i tryckt form, inklusive artiklar, produktbeskrivningar och marknadsföringsmaterial, och har nu omfattande kunskaper om vad som krävs för att skriva engagerande och fantasifulla artiklar.

År 2013 hade jag en viktig roll i inrättandet av https://www.emmbie.com och har haft det övergripande ansvaret för allt innehåll (inklusive blogg och produktbeskrivningar), sociala medier och tryckt material. Emmbie är ett onlineföretag för hälsa, kost, fitness och livsstil som säljer naturliga, ekologiska, veganska hälsokosttillskott.

Jag har också erfarenhet av att korrekturläsa och redigera innehåll som skrivits av läkare, se till att det läses bra av en icke-läkare och är helt insatt i att vara konsekvent med redaktionella riktlinjer.

Jag är motiverad och välorganiserad för frilansarbete, mitt skrivbord delar utrymme med en löpmaskin, som ofta kommer väl till pass när jag får veta av min klocka att jag har suttit ner för länge eller behöver lite inspiration bort från skärmen!

Jag försöker leva ett enkelt liv, är alltid medveten om min inverkan på miljön och har nyligen börjat intressera mig för buddhism. Jag väljer naturliga skönhets- och hushållsprodukter och äter lokala, ekologiska produkter när jag kan. Eftersom jag är trogen både min livsstil och min vetenskapliga bakgrund har jag en passion för att skriva om dessa ämnen, vilket syns tydligt i mitt arbete.

Linkedin Icon